کودکان و حیوانات

دوستی با حیوانات یکی از لذّت‌بخش‌ترین قسمت‌های زندگی است. اگر از حیوانات می‌ترسید یا از آنها نفرت دارید، این ترس یا نفرت را به فرزندان خود منتقل نکنید. دوستی با حیوانات، باعث تقویت اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان می‌شود. نگهداری از حیوانات، مسئولیت‌پذیری را به آنها یاد می‌دهد و عشق بی‌قید و شرط حیوانات به آنها، نوعی آرامش خاطر در آنها به وجود می‌آورد. کودکانی که با حیوانات دوست هستند، معمولاً کمتر دچار عقده‌های روحی می‌شوند و در دوران نوجوانی کمتر به کارهای خلاف رو می‌آورند.

 از همان سال‌های اول کودکی حیوانات را به کودکان خود بشناسانید، دلایل حالت‌های ترس یا تهاجم در حیوانات را برای آنها توضیح دهید و به آنها یاد دهید که با حیوانات مهربان باشند. با گفتن جملاتی مثل "خطرناکه، کثیفه،‌هاپو می‌خوردت، پیشی می‌بردت" ذهن آنها را آشفته نکنید. برعکس، سعی کنید به آنها یاد دهید که با حیوانات رابطۀ عاطفی برقرار کنند یا اگر خودتان از انجام این کار عاجزید، این کار را به دوستان و آشنایان محوّل کنید.

 
 
 
 
افراد مسّن و حیوانات
آمار نشان می‌دهند احتمال بروز سکته، فشار خون و بیماری‌های جسمی ‌و روحی مختلف در افراد مسّنی که همنشین حیوان دارند بسیار کم‌تر است. این افراد کم‌تر از دردها، پیری، تنهایی یا بیوفایی روزگار شکوه می‌کنند و تعادل روحی بیشتری دارند.
 
بیماران و حیوانات
همنشینی با حیوانات مخصوصاً حیواناتی مثل سگ و گربه، یک روش درمانی موثر است که می‌تواند در کنار درمان‌های متداول کمک شایان توجهی به بهبودی سریع بیماران کند. در برخی از بیمارستان‌ها در غرب، برای کمک به بهبود حال بیماران (مخصوصاً کودکان و افراد مسن) سگ‌ها و گربه‌های آموزش داده شده را در ساعاتی از روز پیش بیماران می‌برند تا در کنار آنها بخوابند و بیماران آنها را نوازش کنند.