دورریز غذا

 

food waste

هر سال ۱٫۳ میلیارد تن غذا در سراسر دنیا دور ریخته می‌شود. در کشورهای جهان سوم و در حال توسعه بیشترین قسمت دورریز، نتیجۀ روش‌های ناکارآمد در مراحل برداشت محصول، انبار کردن و حمل و نقل مواد غذایی است در حالی که در کشورهای پیشرفته بیشترین دورریز توسط مصرف کنندگان نهایی و فروشگاه‌ها اتفاق می‌افتد. برای کاهش تاثیرات این معضل برخی از کشورها تدابیری اندیشیده‌اند مثلاً در سال ۲۰۱۶ در کشور فرانسه قانونی تصویب شد که بر اساس آن سوپرمارکت‌ها اجازه ندارند غذاهای فروخته نشده را دور بریزند بلکه موظف‌اند این غذاها را به مراکز خیریه تحویل دهند تا به مصرف انسان‌های نیازمند یا حیوانات برسد. علاوه بر این، این قانون برنامه‌های آموزشی برای مدارس در نظر گرفته است تا به دانش‌آموزان در مورد پی‌آمدهای هدر دادن غذا و راه‌های جلوگیری از آن آموزش دهند.

تا قبل از تصویب این قانون در فرانسه هر سال ۷٫۱ میلیون تن غذا دور ریخته می‌شد. ۶۷ درصد دورریز توسط مشتریان، ۱۵ درصد در رستوران‌ها و ۱۱ درصد در فروشگاه‌ها اتفاق می‌افتاد. کشور فرانسه تصمیم دارد تا سال ۲۰۲۵ دورریز مواد غذایی را به نصف برساند.

صرفنظر از مسائل اقتصادی، هدر دادن مواد غذایی هزینه‌های سرسام‌آوری بر محیط زیست وارد می‌کند و همچنین، به گرسنگی در جهان دامن می‌زند.