تغذیهٔ وگان و پروبیوتیک‌هاتغذیهٔ وگان و پروبیوتیک‌ها

probiotics
پروبیوتیک‌ها باکتری‌های خوبی هستند که به روده در هضم و شکستن غذاها و مقابله با میکروب‌ها کمک می‌کنند. اگر چه اسم نسبت داده شده به برخی از این باکتری‌ها با واژهٔ «لاکتو» شروع می‌شود و این باکتری‌ها معمولاً به ماست، دوغ و برخی محصولات لبنی دیگر نسبت داده می‌شوند، محصولات لبنی تنها منبع این باکتری‌ها نیستند.
افراد وگان که محصولات لبنی نمی‌خورند از کجا می‌توانند این باکتری‌های خوب را تامین کنند؟همهٔ مواد غذایی که از راه تخمیر درست می‌شوند، منبع پروبیوتیک‌‌ها هستند. در تغذیهٔ وگان می‌توان برای نمونه از این غذاها به عنوان منبع پروبیوتیک نام برد:
-  انواع واقسام ترشی‌ها (بهتر است پاستوریزه نباشند): از خیارشور و لیته و ترشی کلم و هویج و غیره گرفته تا زیتون شور.
-  تمپه (یکی از فرآورده‌های سویا که شبیه توفو است).
-  میسو (یکی از فرآورده‌های سویا که می‌توان از آن به عنوان طعم دهنده در تهیهٔ سس‌ها و سوپ‌ها استفاده کرد).
-  کلم ترش (ترجیحاً غیر پاستوریزه) که مخصوصاً در بعضی از کشورهای غربی بسیار محبوب است (عکس سوم).
-  شیر سویا و شیر مغزهای مخالف: این شیرها به طور ذاتی شامل مقداری پروبیوتیک‌اند ولی در سال‌های اخیر تولید کنندگان باکتری‌های خوب فعال به شیرهای گیاهی اضافه می کنند.
-  چای یا شربت کمبوجا (نوعی قارچ چای): این چای که سابقه‌ای ۲۰۰۰ ساله دارد سرشار از آنزیم‌های فعال، آنتی‌اکسیدان‌ها، اسیدهای آمینه  و همجنین، پروبیوتیک‌هاست و خاصیت سم‌زدایی دارد (برای سفارش به سایت‌های آنلاین مراجعه کنید).
-  مکمل‌های پروبیوتیک وگان: اگر از هیچ یک از محصولات بالا استفاده نمی‌کنید، می‌توانید مکمل‌های پروبیوتیک وگان را که در سال‌های اخیر به فراوانی در بازار موجودند مصرف کنید.

 

 

تفاوت پروبیوتیک‌ها با پریبیوتیک‌ها

Probiotics vs prebiotics