در دنیای امروز دامداری شکل ظالمانه‌تر و ویرانگرتری به خود گرفته است. میزان شکنجه و آزاری که در دامداری صنعتی به حیوانات پرورشی روا داشته می‌شود و همچنین، آسیبی که دامداری به محیط زیست می‌زند تا کنون بی‌سابقه بوده است. علاوه بر این، سیر کردن جمعیت روزافزون بشر با محصولات حیوانی تبدیل به یک معضل شده است، معضلی که به نوبۀ خود علامت سوالی بزرگ و برجسته را در چشم‌انداز آیندۀ بشر ترسیم می‌کند. حالا دیگر تنها فعالان حقوق حیوانات نیستند که مردم را به گیاه‌خواری دعوت می‌کنند و فعالان محیط زیست، پژوهشگران و پزشکان مسئول نیز با این گروه هم‌صدا شده‌اند. تعجبی ندارد که در چنین شرایطی ندای دعوت به گیاه‌خواری از هر سویی به گوش می‌رسد و مخصوصاً در جوامع پیشرفته هر روز بر تعداد گیاه‌خواران افزوده می‌شود. در این میان گروهی از مردم در میان دوراهی ایستاده‌اند و از خود می‌پرسند آیا بدون مصرف محصولات حیوانی می‌توان سالم بود؟ خوشبختانه پاسخ‌ صریحی به این سوال وجود دارد: بله، با برنامه‌های غذایی گیاهی سالم و متنوع حتی می‌توان سالم‌تر از همه‌چیزخواران زندگی کرد و عمر طولانی‌تری داشت. خوشبختانه وجود افراد زیادی که چند دهه از عمر خود را گیاه‌خوار بوده‌اند یا حتی از والدین گیاه‌خوار به دنیا آمده‌اند، گواهی بر این پاسخ است. 

پروفسر دکتر Colin Campbell چهل سال در مورد تغذیه تحقیق کرده است، در ۳۰۰ پروژۀ تحقیقاتی در مورد تغذیه شرکت کرده است و از شناخته‌شده‌ترین کارشناسان و پژوهشگران تغذیه در سراسر دنیاست. بزرگترین پروژۀ تحقیقاتی وی، پروژۀ «پژوهش چین» یا China Study بود که بزرگترین پروژه در سراسر دنیا در مورد تغذیه بوده است و هزینه‌های آن به صورت مشترک توسط دولت‌های آمریکا و چین پرداخت شده است. او نتایج این تحقیقات طولانی را در کتابی به نام China Study منتشر کرده است. او می‌گوید:

«چیزی که ما به عنوان بیماری‌های نرمال بر اثر افزایش سن می‌شناسیم، در واقع نرمال نیستند. درحقیقت، یافته‌ها نشان می‌دهند که با رو آوردن به گیاه‌خواری به سادگی می‌توان از بروز قالب، شاید 80 تا 90 درصد همۀ سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی - عروقی و سایر اشکال فساد (سلولی) جلوگیری کرد و یا حداقل آنها را تا سنین بسیار بالا به تعویق انداخت. »

و همچنین:

«افراد وگن‌ در مقایسه با گیاه‌خواران و افراد همه‌چیزخوار از هر نظر در شرایط مساوی یا بهتر سلامتی هستند.»

 

برای آگاهی از موضع‌گیری معتبرترین سازمان‌های پژوهشی در زمینهٔ تغذیه در برابر تغذیهٔ گیاهی به این صفحه مراجعه کنید.

 
بد نیست در این قسمت نگاهی مختصر به رابطۀ غذاهای حیوانی با برخی بیماری‌ها بیندازیم: